از حجم درس هندسه نترسید؛ هندسه درس چالش برانگیز کنکور ریاضی نیست. دلایلی زیادی برای اثبات این حرف وجود دارد و مهمترین دلیل آن است که سؤالات هندسه در کنکورها تکرارپذیر هستند و برای آن که بازدهی مطالعه خود را افزایش دهید هندسه را به دو بخش هندسه تحلیل و هندسه پاسه تقسیم کنید.
روش مطالعه هندسه پایه برای کنکور به شما کمک میکند تا برای مطالعه و تستزنی درس هندسه برنامهریزی اصولی کنید و به راحتی از پس مطالب سنگین این کتاب برآیید. فقط کافی است که نکاتی که در ادامه توضیح میدهیم را در مطالعه درس هندسه خود اعمال کنید.
ما در مقالههای پیشین در رابطه با نکات مهم در مطالعه درس ریاضی برای کنکور که برای تمامی دروس ریاضی صدق میکند توضیح دادیم و در این مقاله به نکاتی در رابطه با هندسه پایه اختصاص دارد صحبت میکنیم.
اهمیت مطالعه درس هندسه پایه برای کنکور
هر سال حدود 8 تست از 55 تست ریاضی به درس هندسه پایه اختصاص پیدا میکند. از این 8 تستی که طراحی میشوند بخشی از آنان تکرار پذیرند و بخشی دیگر را با رسم شکل به راحتی به پاسخ سؤالات میرسید. درست حدس زدید با توجه به این مسائل تستهای کمی از این درس چالش برانگیز هستند و برای حل به تمرین بسیاری نیاز دارند.
نکته بسیار مهمی که درباره مطالعه درس هندسه پایه وجود دارد این است که برای یادگیری درس هندسه باید زمان بیشتری را در نظر بگیرید پس در مطالعه این درس شکیبا باشید تا به راحتی بتوانید به سؤالات آسان و متوسط این درس پاسخ دهید. در ادامه این مقاله نکاتی را مطرح میکنیم که به شما در مطالعه درس هندسه کمک فراوانی میکند.
ترتیب مطالعه درس هندسه
- ابتدا باید هندسه 1 و سپس هندسه 2 را مطالعه کنید.
- تا به تسلطی از هر فصل نرسیدید به سراغ فصل بعدی نروید این کار بیشتر باعث میشود شما در مطالعه این درس سردرگم شوید.
- حفظ کردن آن حجم از فرمول که در درس هندسه آمده کار دشواری است در نتیجه سعی کنید قضایا و روابط را چندین بار اثبات کنید تا توانایی شما در این بخش افزایش یابد.
- تمرینها و مثالهای کتاب درسی را با دقت فراوان مطالعه و مرور کنید. خیلی از تستهای هندسه پایه از تمارین و مثالهای کتاب درسی طراحی میشوند.
بهترین روش مطالعه درس هندسه پایه
به خاطر سپردن حجم سنگین مطالب هندسه را که کنار بگذاریم یادگیری اصولی و مفهومی این درس چالش دست و پا گیر دانشآموزان است.
استاد کرمی پس از سالها تجربه در تدریس درس هندسه پایه به این نتیجه رسید که دانشآموزانی که این درس را مفهومی میخوانند به مراتب از دانشآموزانی که بهصورت حفظی مطالعه میکنند موفقتر هستند؛ در همین راستا طرح درسی برای مطالعه درس هندسه ارائه دادند تا بازدهی دانشآموزان برای یادگیری افزایش پیدا کند. در این طرح درس استاد کرمی مراحل یادگیری درس هندسه پایه را به دو بخش داخل کلاس و خارج کلاس تقسیم میکند و نکاتی را ذکر میکنند تا بازدهی در هر دو بخش افزایش یابد.
یادگیری هندسه در داخل کلاس
این بخش بسیار مهم و کلیدی است در واقع اگر این بخش را با موفقیت پشت سر نگذارید در مراحل بعدی یادگیری با چالشهای جدیتری مواجه میشوید.
مرحله اول: در مرحله اول در فضای کلاس باید مفاهیم و نکات اولیه مبحث را به صورت دقیق و کاربردی یاد بگیرید.
مرحله دوم: در مرحله دوم به اثبات قضایا و روابط مربوط به آن مبحث پرداخته میشود که دیگر نیازی به حفظ کردن فرمولها نداشته باشید.
مرحله سوم: هنگامی که مطالب را فرا گرفتید چند سؤال تشریحی ساده برای شما حل میشود تا درک بهتری پیدا کنید.
مرحله چهارم: در این مرحله باید تلاش کنید که مبحث، اثبات و نکات تستی مهم را دستهبندی کنید.
مرحله پنچم: مرحله پنجم که آخرین مرحله از یادگیری شما در فضای داخل کلاس است.
باید تستهای ایدهدار آزمونهای آزمایشی و تألیفی حل کنید تا دیگر نکته برای شما در ابهام نباشد.
یادگیری هندسه در خارج از کلاس
در این مرحله شما با تمرین و تکرار اصولی سعی در تثبیت مطالبی دارید که در فضای کلاس به خوبی یاد گرفتهاید. این مرحله برای شما مرحلهای زمانبر است و باید با حوصل فراوان قدم به قدم پیش روید تا به موفقیت برسید.
مرحله اول: همه سؤالات و مثالهای جزوه را بدون آن که پاسخ را مطالعه کنید، دوباره مرور کنید.
مرحله دوم: به حل تمرینها و مثالهای کتاب بپردازید.
مرحله سوم: بدون در نظر گرفتن زمان تستهای آموزشی و تألیفی را حل کنید سعی کنید راهحلهای مختلفی برای یک سؤال پیدا کنید.
مرحله چهارم: در این این مرحله دیگر شما به تسلط کافی رسیدهاید و زمان آن رسیده است که به سراغ حل تستهای زماندار بروید تا دانش خود را محک زنید.
نکات تکمیلی در رابطه با مطالعه و تست زدن
- روخوانی کردن متن کتاب درسی قبل از شرکت در کلاس به شما کمک میکند تا با مفاهیم آشنایی کلی پیدا کنید.
- سعی کنید تیپهای متنوعی از سوالات درس هندسه حل کنید تا به تسلط لازم برسید.
- هندسه درسی است که نیاز به خلاقیت بسیاری دارد؛ به یک راهحل بسنده نکنید و برای حل سؤالات هندسه خلاقیت ورزید.
- حل تستهای فراوان در درس هندسه پایه به شما کمک بسیاری میکند زیرا طیف سؤال این درس بسیار گسترده است.
- سعی نکنید که در ابتدایی که شروع به تست زدن کردهاید سرعتی عمل کنید. در این مرحله نیاز دارید که آرامشتان را حفظ کنید و برای حل تستها زمان زیادی را در نظر بگیرید زیرا برای اجرا این تکنیک خلاقیت شما در حل سؤالات هندسه افزایش پیدا میکند.
- به صورت گروهی درس هندسه را مطالعه کنید خلاقیت دوستان شما در حل سؤالات هندسه به شما کمک بزرگی میکند تا حل مسائل را از زاویه دید دیگری در نظر بگیرید؛ اگر در کلاس هندسه شرکت میکنید این امکان برای شما فراهم میشود.
خلاصهنویسی
خلاصهنویسی بخش مهمی از مطالعه برای کنکور است و برای درس هندسه پایه که حجم مطالب بسیار زیاد است امری به مراتب مهمتر است زیرا مرور و دسترسی به مطالب و فرمولها را برای شما بسیار آسان میکند.
فراموش نکنید که اثبات قضایا و روابط مهم را در خلاصه نویسی خود ذکر کنید تا بتوانید چندین بار مرور انجام دهید. سعی کنید در خلاصهنویسیهای خود بخشی را به رسم شکل اختصاص دهید تا برای حل تستهایی که از روش ترسیم شکل است دچار مشکل نشوید.
جمعبندی
با این روش مطالعه درس هندسه پایه شما به مراتب نتیجه بهتری خواهید گرفت فقط فراموش نکنید در انجام مراحل یادگیری درس هندسه دقت فراوان کنید و از هیچ مرحله به سادگی عبور نکنید. مرور درس هندسه در یادگیری مطالب به شما کمک میکند تا با موفقیت این مراحل را پشت سر بگذارید. تلاش شما در به ثمر رسیدن مطالعه درس هندسه تاثیر چشمگیری دارد پس سعی کنید فردی صبور خلاق و خستگی ناپذیر باشید.