مصاحبه دکتر کرمی آقای علی خلیلی 7 کنکور تجربی 1403

در این مصاحبه خواندنی و پُر از نکته‌های کاربردی، با یکی از برترین‌های کنکور تجربی گفت‌وگو می‌کنیم که موفق به کسب رتبه 7 کنکور تجربی شده است. این دانش‌آموز، علاوه بر شرکت در کلاس‌های آنلاین دکتر کرمی و شرکت در آزمون تخصصی ریاضی آلفا، از منابع کمک‌درسی معتبر نیز استفاده کرده است.

فهرست مطالب

معرفی رتبه 7 تجربی + درصد ریاضی و نمره امتحان نهایی

من علی خلیلی تیرتاشی هستم، از شهر ساری و دانش‌آموز مدرسه شهید بهشتی صفا. در هر دو کنکور تیر و اردیبهشت ریاضی رو 91 درصد زدم و در امتحان نهایی هم نمره کامل 20 گرفتم.

تیرماه که خیلی سخت‌تر بود. چطور تونستی همون نتیجه رو بگیری؟

راستش من از قبل خیلی فراتر از سطح کنکور برای ریاضی درس خونده بودم. یعنی وقتی رسیدم به تیرماه، دیگه کار خاصی نکردم و بیشتر تمرکزم روی مرور و رفع اشکال بود. بیشتر اشتباهاتی که داشتم هم به خاطر بی‌دقتی بود، نه این‌که مشکلی در یادگیری باشه. به همین خاطر نتیجه نهایی تقریباً مشابه شد.

از چه زمانی متوجه شدی که ریاضی یکی از درس‌های مورد علاقه‌ات هست؟

برای پاسخ به این سوال لازمه یه‌کم برگردیم به قبل از دهم. خیلی از بچه‌هایی که درصد بالایی توی ریاضی می‌زنن، معمولاً از دوران مدرسه علاقه‌مند به این درس بودن.

من از دوران ابتدایی ریاضی رو دوست داشتم. یادم میاد اون موقع‌ها کتاب‌های مرشد رو می‌خوندم که خیلی سطح بالایی داشت. حتی برای مسابقات ریاضی هم آماده می‌شدم، مثل مسابقات “آی ام سی” که توی اون‌ها مدال طلا گرفتم. از همون دوران راهنمایی علاقه زیادی به ریاضی داشتم و همی‌شه با عشق به این درس می‌پرداختم.

از سال دهم تا دوازدهم توی ریاضی چطور پیش رفتی؟ مدل درس خوندنت چطور بود؟

توی این دوره تصمیم گرفتم ریاضی رو به‌طور مستقل یاد بگیرم. البته اولش با یه استاد توی شهرمون پیش می‌رفتم، ولی از یازدهم به بعد بیشتر خودم مطالعه می‌کردم و بعدش هم که وارد کلاس‌های دکتر کرمی شدم.

من معمولاً منابع مختلفی رو مطالعه می‌کردم و درسنامه‌ها رو به دقت می‌خوندم. مثلاً از کتاب‌های نشر الگو برای درسنامه‌ها استفاده می‌کردم و بعدش تست می‌زدم تا مطالب رو بهتر بفهمم.

از نشر الگو هم تست می‌زدی؟ برای دانش‌آموزان دهمی که سطح خوبی دارن، چه کتابی خوبه؟

بله، قطعاً. درسنامه‌های نشر الگو تست‌های خیلی خوبی هم داره. از دهم تا دوازدهم اولین منبعی که همی‌شه ازش تست می‌زدم نشر الگو بود. این کتاب واقعاً عالیه و مفاهیم رو خیلی خلاصه و مفهومی ارائه می‌ده. برای همه سطوح هم مناسبه؛ یعنی این‌طور نیست که فقط برای سطح ضعیف باشه. یادم میاد به بچه‌ها تو کلاس می‌گفتم که توی کنکور 1401 بعضی سوالات انگار از کتاب نشر الگو کپی شده بود.

همون‌طور که گفتم، من توی پایه یازدهم، درس ریاضی رو کامل خوندم و دوازدهم بیشتر روی آزمون‌ها تمرکز کردم. به همین دلیل، برای منبع اول، حتماً نشر الگو رو پیشنهاد می‌کنم. به نظرم این کتاب کامله، ولی برای منبع دوم که قطعاً نیازه، من همیشه کتاب‌های نردبام رو می‌زدم.

کتاب‌های نردبام خیلی سبز رو هم دهم و هم یازدهم استفاده می‌کردم. سال دوازدهم کتاب جداگانه‌ای نداشت و من از کتاب جامع استفاده کردم. به نظرم نشر الگو و نردبام واقعاً پایه‌ی ریاضی من رو ساختن و بعدش دیگه کتاب‌های دیگه بیشتر به گسترش مباحث کمک می‌کردن.

راجع به آزمون‌ها چه نظری داری؟ کدوم آزمون بهتره؟

دهم و یازدهم خیلی آزمون‌های تخصصی ریاضی شرکت نمی‌کردم؛ بیشتر ماز و قلم‌چی بودن که ریاضیشون هم خوب بود، چون برای پیشرفت با پایه مناسب بودن. ولی دوازدهم که ریاضی رو تموم کرده بودم، بیشتر تمرکزم رو روی آزمون‌های تخصصی گذاشتم.

آزمون‌های «ریاضی پلاس» خیلی سبز رو شرکت می‌کردم و همچنین «آزمون‌های آلفا» شما رو هم ثبت‌نام کرده بودم. در نتیجه، با توجه به نتیجه فوق‌العاده‌ای که گرفتم، این دوتا آزمون رو بیشتر از هر آزمون دیگه‌ای توی دنیا پیشنهاد می‌دم!

نظرت در مورد آزمون‌های آلفا چیه؟ تو آزمون‌های ما رتبه‌ت چند بود؟

آزمون‌های آلفا به نظرم سطحشون خیلی نزدیک به کنکور بود. نه اونقدر سخت بودن که نتونید ازشون استفاده کنید، و نه اونقدر آسون که بی‌فایده باشن. یک سطح متعادل داشتن و سوالاتشون واقعاً جالب و مناسب بود.

معمولاً رتبه ۱ می‌شدم.

حالا بریم سراغ ساعت مطالعه‌ات. این چالش برات چطوری بود؟

ساعت مطالعه‌ام تو سال‌های دهم و یازدهم به نسبت کمتر بود.

هفت تا هشت ساعت مطالعه داشتم، البته به جز ساعت‌های مدرسه. و اینکه بله، تقریباً همی‌شه مستمر بود. فقط بعد از آزمون‌های قلم‌چی معمولاً استراحت می‌کردم.

ریاضی چی می‌خوندی برای نهایی؟ اردیبهشت هیچی نمی‌خوندی؟

 ریاضی که خیلی راحت بود. صرفاً نمونه سؤال حل می‌کردم. نمونه سؤال‌های زیادی هم حل می‌کردم. برای کنکور تیر فقط آزمون‌های جامع رو شرکت می‌کردم. بعد از امتحانات نهایی هم دیگه هیچی نمی‌خوندم.

بریم تو فاز تیرماه. اونجا ۲۰ روز رو چیکار کردی؟ زیست نمی‌خوندی مثلاً؟

 اونجا صرفاً آزمون جامع می‌زدم. چرا، زیست می‌خوندم. آزمون جامع می‌زدم، زیست و شیمی، ولی ریاضی و فیزیک رو فقط از طریق آزمون جامع مرور می‌کردم. به‌نظر خودم و البته طبق مشاوره تخصصی شما، بهترین کار هم همین بود.

توی چه دوره‌هایی شرکت کردی؟ سطح سوالای آلفا پلاس چطور بود؟

 توی سال یازدهم، کلاس آلفا پلاس بودم و سوالاتش هم خیلی سطح بالا بود. سوال‌های تألیفی‌تون واقعاً جذاب بودن. واقعاً سوالات سختی بودن و به نتیجه خاصی نمی‌رسیدم، ولی خیلی لذت‌بخش بودن. به نظرم سطحش همین‌طور خوبه و همون سطح رو پیش ببرید، عالیه.

توی این مسیر مشاور هم داشتی؟ اگر نکته کلیدی داری برای بچه‌ها، بگو.

 نه، مشاور به اون صورت نقشی نداشت. خودم برنامه‌ریزی می‌کردم. راستی می‌خواستم بگم که به ریاضی بیشتر توجه کنن، چون ریاضی قوی باشه، فیزیک، شیمی و زیست هم بهتر می‌شه.

علی واقعاً عاشق ریاضیه و این احساس رو می‌شه کاملاً درک کرد!

با اینکه رتبه 7 کنکور امسال رو به اسم خودش زده، اما علی واقعاً عاشق ریاضی است! همان‌طور که در این مصاحبه متوجه شدید، داشتن نقشه مشخص و دانستن اینکه بعد از امتحانات نهایی می‌خواید چیکار کنید یا چیکار نکنید خیلی مهم است. راستی اگر شما هم مثل علی می‌خواهید به رتبه تک‌رقمی کنکور برسید، علاوه بر برنامه‌ریزی موثر، در آزمون آلفا و کلاس‌های آنلاین شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید