مصاحبه دکتر کرمی با آقای احسان نعیمی‌خواه رتبه 5 کنکور تجربی 1403

احسان نعیمی‌خواه، رتبه 5 کشوری و رتبه 3 منطقه دو در کنکور سراسری رشته تجربی است. احسان از دانش‌آموزان موفقی است که علاوه بر مشاوره‌های تخصصی دکتر کرمی، در کلاس‌های آنلاین هم شرکت کرده. رتبه پنجم امسال کنکور تجربی با استفاده از کتاب‌های کمک آموزشی و منابع تخصصی، موفق شد به یکی از برترین نتایج کنکور دست پیدا کند. به همین بهانه در این مصاحبه، تجربیات و راهکارهای موفقیت‌اش را بررسی می‌کنیم تا برای سایر دانش‌آموزان الهام‌بخش باشد.

فهرست مطالب

معرفی رتبه 5 تجربی + درصدهای ریاضی کنکور و نمره نهایی

سلام عرض می‌کنم خدمت همگی. احسان نعیمی‌خواه هستم، رتبه 5 کشوری کنکور سراسری رشته تجربی و رتبه 3 منطقه دو. درصد کنکور اردیبهشت 100 بود تو درس ریاضی، درصد کنکور تیر 92 و نمره نهایی هم 20 بود.

بعد تیر ماه چرا یه مقدار درصدتون اومد پایین؟ اشتباه محاسباتی بود؟

بله، هم سطح سوالات بالاتر بود و هم یک سوال هندسه سخت داشت که نزده گذاشتم. یک سوال دیگه هم بی‌دقتی کردم و غلط زدم. یعنی می‌تونست درصدم به 94 یا 95 هم برسه.

قبل از ورود به پایه دهم ریاضیت در چه وضعیتی بود؟

پایه‌سازی ریاضی در مقاطع هفتم، هشتم و نهم خیلی تأثیرگذاره. یه بخش قابل توجهی از دانش‌آموزها در هفتم، هشتم و نهم به خوبی مطالعه نمی‌کنن و همین باعث میشه در پایه‌های دهم و یازدهم به مشکل بخورن. من اما تو این دوران به خوبی درس می‌خوندم و یه پایه قوی برای دهم و یازدهمم ساختم.

بریم سراغ پایه دهم و یازدهم. چه کتاب‌هایی خوندی و چطور جمع‌بندی کردی؟

در پایه دهم خیلی در جو کنکور نبودم و زیاد هم توی آزمون‌های آزمایشی شرکت نمی‌کردم. بیشتر روی المپیاد کار می‌کردم و آزمون‌های قلمچی رو نمی‌دادم، اما گاهی در آزمون‌های سنجش شرکت می‌کردم. شروع جدی من از اواخر دهم و اوایل یازدهم بود. در دهم کتاب‌های نشر الگو رو شروع کردم و در تابستان، برای مرور مطالب، کتاب نردبام رو خوندم.

در پایه یازدهم در کلاس جامع شما (دکتر کرمی) شرکت کردم. البته کمی دیرتر شروع کردم چون داشتم دهم رو می‌خوندم و در شهریور به کلاس جامع ملحق شدم. کلاس‌ها رو به‌صورت کامل شرکت کردم، بعضی وقت‌ها آنلاین و بعضی وقت‌ها هم آفلاین می‌دیدم. حتی برخی جلسات مخصوص رشته ریاضی رو هم که در کلاس‌ها بود، شرکت می‌کردم.

سبک تدریس من چطور بود؟ آیا برایت مفید بود؟

سبک تدریس شما اینطوریه که از مباحث پایه مثل معادلات درجه دو شروع می‌کنید و قدم‌به‌قدم پیش می‌رید. برای دانش‌آموزانی که پایه ضعیف‌تری دارن، اینکه از اتحادها، تجزیه واحدهای جبری و حل معادلات و نامعادلات شروع بشه، خیلی خوبه. این کار کمک می‌کنه تا پایه‌شون قوی بشه و به تدریج برن بالا. دانش‌آموزانی که مستقیماً با تابع یا مسائل پیچیده شروع می‌کنن، شاید نتایج خوبی نگیرن.

پیشنهادت واسه کتاب‌ها و آزمون‌های پیشنهادی چیه؟

توصیه‌ای که شما برای سطح اول داشتید مثل خیلی سبز جامع یا مهر و ماه جامع رو گرفتم، اما من کتاب IQ جامع رو کار کردم و کامل خوندمش.

دانش‌آموزهایی که الان امتحان نهایی دارن، کارشون یک مقدار سخت‌تر میشه. اما اگر بتونن حداقل یکی دو تا از دروس رو قوی کار کنن، موفقیت‌شون حتمیه. راستش تو دهم خیلی جدی نبودم، بیشتر رو المپیاد وقت گذاشتم و آزمون قلمچی نمی‌رفتم. فقط بعضی وقت‌ها سنجش می‌دادم. ولی از آخر دهم و اوایل یازدهم کم‌کم جدی‌تر شدم. توی پایه دهم نشر الگو رو زدم، بعدش هم تو تابستون بین دهم و یازدهم نردبام رو کار کردم.

یازدهم، کلاس جامع رفتم و کتاب «آی‌کیو جامع» رو واسه مباحث آسون‌تر زدم.  دوازدهم هم علاوه بر آی‌کیو، کتاب‌های سخت‌تر مثل هرکول، تکمیلی خیلی سبز و مهر و ماه رو هم کار کردم. آزمون‌های قلمچی، ماز، سنجش و ماراتن هم شرکت می‌کردم.

 پیش اومده که تو آزمونا خراب کنی؟ تحلیل آزمونت چطور بود؟

 آره، گاهی پیش میومد که نتیجه‌ای که می‌خواستم نشه. ولی بعدش سعی می‌کردم با تحلیل آزمون اشکالاتم رو پیدا کنم و بهش فکر نکنم. چون آخرش فقط نتیجه کنکور مهمه.

واسه تحلیل آزمون‌ها هم سوالای غلط و نزده رو بررسی می‌کردم و می‌نوشتم چرا اشتباه کردم. بعد قبل آزمون بعدی دوباره مرور می‌کردم.

 ساعت مطالعاتیت چقدر بود؟ راستی بگی قبل اردیبهشت چیکار می‌کردی؟

 دهم و یازدهم روزایی که مدرسه نمی‌رفتم ۱۰ تا ۱۱ ساعت می‌خوندم، ولی دوازدهم به ۱۲ تا ۱۳ ساعت یا حتی بیشتر می‌رسید.

من از اول سال، یعنی مهر، عمومی‌ها رو روزانه می‌خوندم. همه درس‌ها جز سلامت و بهداشت و هویت. هر روز یک تا دو ساعت برای عمومی‌ها وقت می‌ذاشتم. از اسفند و فروردین هم بیشتر روی آزمون‌ها و کنکور تمرکز کردم. نهایی رو اسفند یکم خوندم ولی فروردین دیگه کامل قطع کردم تا برای کنکور آماده بشم.

 نهایی رو کنار گذاشتی؟ بعد از نهایی و قبل از کنکور تیر چیکار کردی؟

 آره، تقریبا. چون تمرکزم روی کنکور اردیبهشت بود. بعد از کنکور اردیبهشت دوباره نهایی‌ها رو جدی گرفتم. بیشتر وقتم برای نهایی بود، ولی یک ۲۰-۳۰ درصد هم برای کنکور تست می‌زدم تا سرعتم پایین نیاد.

بعد از نهایی، حدودا سه هفته وقت داشتیم. روزانه یه آزمون جامع می‌زدم تا سرعتم حفظ بشه، چون بعد نهایی، سرعتم افت کرده بود. توی زیست هم بیشتر متن کتاب رو مرور می‌کردم.

 بزرگترین اشتباه کنکورت چی بود؟

 شاید توی درس ریاضی. کلاس حل تست رفتم، ولی اگر اون زمان رو صرف خودم تست زدن می‌کردم، شاید بهتر بود. توی ریاضی، تمرین شخصی خیلی مهمه.

 اگر برگردم عقب، توی زیست بیشتر روی متن کتاب کار می‌کردم. بعد از کنکور اردیبهشت متوجه شدم متن خیلی مهمه. اینجوری درصد زیستم بهتر شد.

نکات طلاییت واسه بچه‌های کنکوری چیان که بخوای بگی؟

 حتما هر دو کنکور رو جدی بگیرین. معلوم نیست کدوم تراز بالاتری بده، پس باید برای هر دو آماده باشین. واسه آزمون‌ها قلم‌چی خیلی خوب بود. ریاضی خیلی سبز هم خوبه و بعضی آزمون‌های سنجش هم شبیه کنکور سخت بودن.

مهم‌ترین عامل موفقیت توی کنکور، خود فرده، ولی واسه خود من، خانواده‌م هم خیلی کمکم کردن؛ یعنی محیط خوبی فراهم کردن. آزمون‌های آزمایشی هم خیلی کمکم کردن، چون من خیلی آزمون شرکت می‌کردم.

آنچه احسان گفت و ما شنیدیم و شما خواندید!

در جمع‌بندی این گفت‌وگو، احسان تجربیات خود را از دوران آمادگی برای کنکور و امتحانات نهایی با ما به اشتراک گذاشت. او تأکید کرد که برنامه‌ریزی منظم از ابتدای سال تحصیلی و تمرکز بر دروس عمومی و آزمون‌های جامع، به همراه مدیریت استرس و زمان، نقش بسیار مهمی در موفقیت وی داشته‌اند.

همچنین او به اهمیت مطالعه مستمر و مرور متون کتاب‌های درسی، به‌ویژه در دروس مفهومی مانند زیست‌شناسی، اشاره کرد. احسان با تأکید بر توجه به هر دو کنکور، توصیه کرد که داوطلبان باید تا پایان با تمام توان تلاش کنند و هیچ فرصتی را از دست ندهند!

دیدگاهتان را بنویسید