ثبت‌نام کلاس‌های ۱۴۰۴-۱۴۰۵ شروع شد

مشاهده دوره
مجله خبری مدرسه ریاضی آلفا
  • اخبار
  • برنامه ریزی درسی
  • مشاوره تحصیلی
  • مطالعه درسی
  • منابع مطالعاتی
  • نمونه سوال
مشاوره بالینی

راه‌های تقویت اراده برای درس خواندن از ابتدایی تا کنکور

تحریریه
22 مهر 1402 7
1.1K بازدیدها
0 اظهار نظر
تقویت اراده برای درس خواندن

فرقی نمی‌کند که در کدام مقطع تحصیلی درس بخوانید. در هر صورت باید با راه‌های تقویت اراده برای درس خواندن آشنایی کافی حاصل نمایید. در این صورت و در هنگام مطالعه، به طور مداوم، امروز و فردا نخواهید کرد و انگیزه بالایی برای این کار خواهید داشت. در این میان تقویت اراده برای درس خواندن کنکور اهمیت و ضرورت بیشتری پیدا می‌کند. چراکه موفقیت در این آزمون نیاز به تلاش و پشتکار و جدیت بیشتری داشته و اگر اراده و انگیزه کافی برای این کار نداشته باشید موفق نخواهید شد. در این مقاله راه‌های تقویت اراده برای درس خواندن از ابتدایی تا کنکور را مرور و بررسی خواهیم کرد. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.

سرفصل‌های مقاله

یادآوری اهداف

همان‌طور که می‌دانید برای موفق شدن در مراحل و مقاطع مختلف زندگی و تحصیل باید هدف داشته باشید. هدف شما می‌تواند موفق شدن در کنکور سراسری، موفقیت در آزمون‌های مدرسه، شاگرد اول و ممتاز شدن و…. باشد. فرقی نمی‌کند که شما کدام هدف را برای خود در نظر گرفته و به آن فکر می‌کنید. در هر صورت بهتر است آن را در یک محل مناسب به صورت مکتوب یادداشت کنید.

هدف شما نباید با واقعیت تفاوت و فاصله زیادی داشته و یا غیر قابل دسترس باشد. در غیر این صورت به زودی آن را رها خواهید کرد. حالا کافی است که پیش از مطالعه هدف اصلیتان را در ذهن مرور کنید تا نیروی اراده و انگیزه شما قوی‌تر گردد.

دست کشیدن از کارهایی غیر از مطالعه و درس خواندن

همان‌طور که می‌دانید بسیاری از دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی، درست در زمان‌هایی که باید به دروس خود فکر کنند، به کارهایی غیر از درس خواندن اقدام کرده و به طور مداوم با خود می‌گویند چند دقیقه دیگر به سراغ درس‌هایم خواهم رفت.

به این ترتیب دقایق و یا حتی ساعات زیادی می‌گذرند و این افراد همچنان به کارهای غیر درسی خود مشغولند و مطالعه کردن را به چند دقیقه دیگر واگذار می‌کنند. پس اگر به راستی به دنبال تقویت اراده برای درس خواندن هستید بدون تعلل و فوت وقت حتی یک دقیقه، از کارهای خود دست کشیده و به مطالعه دروس خود مشغول شوید.

برای انجام این کار راه دور و دراز و دشواری پیش رو نخواهید داشت. تنها کافی است کتاب و یا دفتر خود را برداشته و یا حتی مکان خود را تغییر دهید و چند صفحه از کتاب درسی خود را بخوانید. مکان مطالعه شما باید کاملاً ساکت و خلوت باشد تا کمک کند تا هرچه سریع‌تر تمرکز نموده و مطالعه خود را آغاز کنید.

به این نکته فکر کنید که هرچه سریع‌تر درس و مطالعه را آغاز کنید، در نهایت فرصت بیشتری در اختیار خواهید داشت. در فرصت نهایی به دست آمده هم می‌توانید به کارهای غیر درسی خود مشغول شوید و خیالتان نیز از هر بابت آسوده باشد.

یادداشت برداری

یکی از مهم‌ترین راه‌های تقویت اراده برای درس خواندن کنکور که البته می‌توانید در دیگر آزمون‌ها و مقاطع تحصیلی هم از آن استفاده کنید، یادداشت برداری از دروس مختلف است. این راهکار به شما کمک می‌کند تا مطالب را به راحت‌ترین شکل ممکن به ذهن بسپارید.

از سوی دیگر در بازخوانی و مرور مطالب درسی به دانش‌آموزان کمک قابل توجهی خواهد کرد. یادداشت برداری همچنین به شما کمک می‌کند تا تمرکز بیشتری در حین درس خواندن داشته و ذهنتان به طور مداوم از این سو به آن سو نرود. به این موضوع اهمیت ندهید که یادداشت‌های شما کیفیت بالایی ندارند.

چراکه در آغاز این راه واقع شده‌اید. این روش را آنقدر تمرین و تکرار کنید تا یادداشت‌های شما اصلاح شده و بهبود پیدا کنند. حتی می‌توانید در یک موقعیت مناسب و سر فرصت، یادداشت‌های خود را بازنویسی نمایید.

در این صورت یکی از بهترین جزوات و منابع آموزشی را برای پشت سر گذاشتن آزمون سراسری کنکور خواهید داشت که می‌توانید با بررسی و مرور آن صرف مدت زمانی کوتاه به نتیجه و رتبه مد نظر خود دست پیدا کنید.

حفظ انگیزه

داشتن اراده برای درس خواندن در هر مقطع تحصیلی به انگیزه و انرژی کافی هم نیاز دارد. شاید داشتن انگیزه کافی و حوصله فراوان را بتوان یکی از مهمترین رموز موفقیت به شمار آورد. چراکه به دانش آموزان کمک می‌کند تا با شور و اشتیاق کافی درس خواندن را آغاز نموده و با حوصله فراوان و جدیت کافی هم به مطالعه کردن ادامه دهند تا در نهایت به نتیجه مطلوبی دست یابند.

اگر تمایل به حفظ انگیزه برای درس خواندن دارید می‌توانید از چند راهکار نیز کمک بگیرید. برای نمونه به یک موسیقی گوش سپارید و یا به فعالیت‌های ورزشی اقدام کنید. تغییر دادن روش و عادات مطالعه نیز می‌تواند نقش قابل توجهی در تقویت اراده، انگیزه و اشتیاق شما برای درس خواندن داشته باشد.

چراکه کمک می‌کند تا محیط، خسته کننده و بی‌حوصله نشود. اینکه کدام روش و راهکار را برای حفظ انگیزه و انرژی خود انتخاب می‌کنید به طور کامل به شخصیتتان وابسته است.

تشویق کردن

یکی از مهم‌ترین راه‌های تقویت اراده برای درس خواندن کنکور و دیگر مقاطع تحصیلی، در نظر گرفتن تشویق و پاداش است. نیازی نیست همیشه دیگران برای شما پاداش و تشویق در نظر بگیرند. خودتان هم می‌توانید برای افزایش رشد و پیشرفت به تشویقتان اقدام کنید.

به این نکته فکر کنید که پس از خواندن دروس و متون آموزشی به یک هدیه دست پیدا خواهید کرد که برایتان مطلوب و جالب توجه است. برای نمونه دانش آموزانی که علاقه زیادی به شیرینی جات و یا تنقلات دارند می‌توانند برای تشویق خود این خوراکی‌ها را در نظر بگیرند.

با خودتان بگویید که قرار است پس از مطالعه دروس، زمانی را به شیرینی خوردن اختصاص دهید. شیوه و روش اصلی تشویق کردن نیز به طور کامل به خودتان وابسته بوده و می‌توانید از علایق فردیتان کمک بگیرید.

کمک گرفتن از دیگران

یکی از روش‌های دریافت و درخواست کمک از دیگران این است که اطرافیان و دوستان خود را در جریان برنامه مطالعاتی‌تان قرار دهید. اگر آن‌ها بدانند که شما در حال درس خواندن هستید به طور حتم منتظر موفقیتتان خواهند بود و این عامل به شما اجازه تعلل در درس خواندن نخواهد داد.

چراکه می‌دانید اگر به طور جدی مطالعه کردن را دنبال نکرده و با عدم موفقیت مواجه شوید آبرویتان نزد این افراد خواهد رفت و لذا ترس از آبروریزی عامل بسیار مهمی در تقویت اراده شما برای درس خواندن خواهد بود. در این صورت انگیزه بسیار زیادی برای مطالعه کردن به دست خواهید آورد.

حذف عوامل حواس پرت کن

در زمان درس خواندن باید تمامی حواس و توجه شما به مطالعه کردن معطوف شود. پس نباید به کار دیگری غیر از درس خواندن توجه داشته باشید. با این حال ممکن است برخی فعالیت‌های دیگر به طور دائمی به ذهن و روان شما رفت و آمد داشته و اجازه ندهند که بتوانید حواس خود را به خوبی جمع کنید.

برای اینکه از شر این مداخلات ذهنی رهایی پیدا کنید خیالتان را راحت نمایید که زمان‌هایی را برای دیگر کارها اختصاص داده‌اید. برای نمونه ممکن است دیدن یک فیلم و یا سریال به شما اجازه تمرکز در درس خواندن ندهد. پس به خودتان بقبولانید که پس از درس خواندن، ساعت و یا زمانی را به دیدن آن فیلم اختصاص خواهید داد.

در این صورت خیالتان راحت خواهد بود که هر دو کار مد نظرتان را در زمان خود انجام داده‌اید. از سوی دیگر ذهن شما عادت می‌کند که زمانی خاص را به مطالعه کردن اختصاص دهد. اگر احساس می‌کنید درس خواندن در یک محیط خاص به حواس پرتی شما کمک می‌کند بهتر است با تغییر دادن آن محل، تمرکز و حواس خود را جمع کنید.

بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که مکانی را برای مطالعه در نظر بگیرید که حواستان را پرت نمی‌کند و در آن اثر و نشانه‌ای از عوامل مخل حواس، مانند: تلویزیون، بازی آنلاین، گپ و گفت با دوستان و…. وجود ندارد.

در واقع بهترین مکان برای مطالعه، جایی است که بیشترین بازدهی را در آن تجربه خواهید کرد. برخی از دانش آموزان بهترین و بیشترین بازدهی را در اتاق شخصی خود دارند. در حالی که ممکن است سایرین مطالعه کردن در یک کتابخانه ساکت و خلوت را ترجیح دهند.

محیط مد نظر شما باید از لحاظ نور و تهویه نیز در حد مطلوب و قابل قبولی واقع شده باشد تا وضعیت مطالعه بهبود یافته و به خسته شدن و یا ضعف جسمانی نیز منجر نگردد.

ورزش، تغذیه و استراحت کافی

ممکن است گرسنگی زیاد و یا حتی خستگی عامل اصلی عدم تمرکز شما در هنگام درس خواندن باشد. پس قبل از آغاز مطالعه این عوامل مزاحم را برطرف کنید. چراکه می‌توانند نتیجه گرفتن مطلوب شما را با مانع مواجه کنند.

بنابراین در ابتدا به نیازهای جسمانی خود پاسخ دهید. خوردن غذاهای سالم به میزان کافی، ورزش کردن و داشتن تحرک جسمانی، استراحت و خواب مناسب می‌توانند در تقویت اراده برای درس خواندن موثر باشند. حواستان باشد که این گونه فعالیت‌ها باید به صورت متعادل انجام گیرند تا بدنتان آماده یادگیری شود.

تعیین زمان مشخص برای درس خواندن

افرادی که به دنبال تقویت اراده برای درس خواندن هستند بهتر است در هر روز، زمان مشخصی را به مطالعه کردن اختصاص دهند. ممکن است در ابتدا مجبور شوید این زمان را کوتاه در نظر بگیرید. اما می‌توانید به مرور زمان آن را افزایش دهید.

با انجام این روش می‌توانید کم کم به درس خواندن عادت کنید و به مرور زمان ساعت مطالعه خود را افزایش دهید. اگر خودتان را مجبور کنید که در هر روز سر زمان و ساعت مشخصی اقدام به درس خواندن نمایید دیگر در آن بازه زمانی، نمی‌توانید به کار دیگری مشغول شوید.

یعنی اگر دلتان هم نخواهد درس بخوانید نمی‌توانید از آن دست کشیده و به کار دیگری بپردازید. در غیر این صورت عذاب وجدان آزارتان خواهد داد. در واقع این تلاش و پشتکار کافی است که به شما کمک می‌کند تا به اندازه کافی مطالعه کرده و به موفقیت دست پیدا کنید.

جمع‌بندی

آشنایی با راه‌های تقویت اراده برای درس خواندن و استفاده از راهکارهای متنوع نقش و سهم بسیار موثری در موفقیت تحصیلی شما دارد. روش‌های زیادی وجود دارند که می‌توانید با کمک آن‌ها اراده، انگیزه و انرژی خود را تقویت کرده و به نتیجه مطلوب و مد نظر خود دست پیدا کنید.

از آنجایی که هر کدام از دانش آموزان از ویژگی‌های شخصی و شخصیتی متفاوتی برخوردار شده‌اند و نیازها و علایق آن‌ها با یکدیگر متفاوت است پس هر کدام می‌توانند از روش‌های خاص برای تقویت اراده برای درس خواندن کنکور و دیگر مقاطع تحصیلی استفاده کنند.

در این مقاله برخی از این روش‌ها را با یکدیگر مرور و بررسی کردیم. شما می‌توانید با مراجعه به بخش کامنت‌ها دیگر روش‌های تقویت اراده برای درس خواندن را معرفی کرده و اگر تجربه‌ای در این زمینه دارید با دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

مقاله را به اشتراک بگذارید

بیا دنبالم نوشته شده توسط

تحریریه

مقالات دیگر

چطور درس بخونم که- فـراموش نکنم؟
قبلی

چطور درس بخونم که فراموش نکنم

چگونه درس خواندن برای کنکور را شروع کنیم؟
بعد

چگونه و از کجا درس خواندن برای کنکور را شروع کنیم؟

بعد
چگونه درس خواندن برای کنکور را شروع کنیم؟
22 مهر 1402

چگونه و از کجا درس خواندن برای کنکور را شروع کنیم؟

قبلی
22 مهر 1402

چطور درس بخونم که فراموش نکنم

چطور درس بخونم که- فـراموش نکنم؟

بدون نظر! اولین نفر باشید

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقابله با خستگی دوران کنکور به خصوص در ماه‌های پایانی

تحریریه
25 اردیبهشت 1403
خواب شب امتحان

شب‌زنده‌داری ممنوع! | نکات مهم خواب شب امتحان

تحریریه
21 اردیبهشت 1403
تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات

تغذیه دانش آموزان در ایام امتحانات

تحریریه
19 اردیبهشت 1403
مدیریت زمان و کنترل استرس کنکور

مدیریت زمان و کنترل استرس سر جلسه کنکور

تحریریه
6 اردیبهشت 1403

آزمون

  • تحلیل ریاضی کنکور 1403
  • تحلیل ریاضی کنکور 1402
  • مقایسه آزمون های آزمایشی
  • نحوه تحلیل آزمون
  • فرق تراز و رتبه
  • تحلیل ریاضی کنکور 1403
  • تحلیل ریاضی کنکور 1402
  • مقایسه آزمون های آزمایشی
  • نحوه تحلیل آزمون
  • فرق تراز و رتبه

امتحان نهایی

  • ضریب دروس نهایی
  • برنامه ریزی برای امتحانات نهایی
  • تاثیر معدل دهم در کنکور ۱۴۰۵
  • برنامه امتحان نهایی یازدهم
  • برنامه امتحانات نهایی دهم
  • ضریب دروس نهایی
  • برنامه ریزی برای امتحانات نهایی
  • تاثیر معدل دهم در کنکور ۱۴۰۵
  • برنامه امتحان نهایی یازدهم
  • برنامه امتحانات نهایی دهم

بررسی منابع

  • بهترین کتاب ریاضی دهم
  • بهترین کتاب ریاضی یازدهم
  • بهترین منابع ریاضی کنکور
  • بهترین منابع کنکور 1404
  • بهترین کتاب ریاضی دهم
  • بهترین کتاب ریاضی یازدهم
  • بهترین منابع ریاضی کنکور
  • بهترین منابع کنکور 1404

کمک درسی پرطرفدار

  • ریاضی جامع آی کیو
  • زیست جامع آی کیو جلد اول
  • زیست جامع آی کیو جلد دوم
  • زیست شناسی جامع خیلی سبز
  • ریاضی جامع آی کیو
  • زیست جامع آی کیو جلد اول
  • زیست جامع آی کیو جلد دوم
  • زیست شناسی جامع خیلی سبز

برنامه ریزی درسی

  • کنکور ۱۴۰۴
  • برنامه ریزی کنکور
  • شروع از صفر برای کنکور
  • از کی برای کنکور 1404 شروع کنیم
  • شرایط کنکور ۱۴۰۴ برای پشت کنکوری ها
  • کنکور ۱۴۰۴
  • برنامه ریزی کنکور
  • شروع از صفر برای کنکور
  • از کی برای کنکور 1404 شروع کنیم
  • شرایط کنکور ۱۴۰۴ برای پشت کنکوری ها

مشاوره تحصیلی

  • انواع تست کنکور
  • راهنمای انتخاب رشته
  • رشته دندانپزشکی
  • رشته داروسازی
  • رشته روانشناسی
  • انواع تست کنکور
  • راهنمای انتخاب رشته
  • رشته دندانپزشکی
  • رشته داروسازی
  • رشته روانشناسی
مدرسه آنلاین آلفا
مدرسه آنلاین ریاضی آلفا پلی میان بهترین اساتید و دانش آموزان است. شما در مدرسه آنلاین آلفا در هر کجا و هر زمان امکان یادگیری فردی درس ریاضی را خواهید داشت. هر کجا که باشید، می توانید از تدریس دکتر معین کرمی درس ریاضی در بهترین کلاس آنلاین کنکور در شهر و خانه خود بهره مند شوید.
دسترسی سریع
  • کتاب کمک درسی
  • کتاب کمک درسی ریاضی
  • کتاب کمک درسی زیست
  • کتاب کمک درسی فیزیک
  • کتاب کمک درسی
  • کتاب کمک درسی ریاضی
  • کتاب کمک درسی زیست
  • کتاب کمک درسی فیزیک
لینک های کاربردی
  • کانال آپارت آلفا
  • معرفی دکتر معین کرمی
  • مدرسه آنلاین آلفا
  • کانال آپارت آلفا
  • معرفی دکتر معین کرمی
  • مدرسه آنلاین آلفا
تمامی حقوق برای مدرسه آنلاین آلفا محفوظ است.
طراحی و بهینه سازی محمد بهاج روی