نقش و اهمیت آزمون آزمایشی در موفقیت کنکور برای بسیاری از افراد غیر قابل انکار بوده و این افراد تاثیر آزمونهای آزمایشی را مثبت ارزیابی میکنند. با این حال برخی نیز هنوز به درستی نمیدانند که آیا شرکت در یک آزمون آزمایشی میتواند موفقیت در کنکور را تضمین نماید یا خیر. در این مقاله به دنبال پاسخگویی به این پرسش بوده و میخواهیم اهمیت آزمون آزمایشی در موفقیت کنکور را مورد بررسی قرار دهیم. پس اگر شما هم به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید با ما همراه باشید.
آزمون آزمایشی شرکت کنیم یا نه
این موضوع که شما در یک و یا چند آزمون آزمایشی برای موفق شدن در کنکور سراسری شرکت کنید یا نه، به طور کامل به سلیقه و تشخیص خودتان وابسته است.
اما پیش از پاسخگویی به این پرسش این نکته را هم در نظر داشته باشید که هر ساله تعداد بسیار زیادی از داوطلبان کنکور سراسری در این نوع آزمونها شرکت میکنند تا توانمندیهای خود را مورد سنجش و ارزیابی دقیق قرار دهند و یا به عبارت دیگر دانش و اطلاعات و حتی قدرت تست زنی خود را محک بزنند.
بیشتر افرادی که رتبههای برتر کنکور را به خود اختصاص دادهاند حداقل در یک آزمون آزمایشی شرکت کرده و خود را در شرایط آزمون رسمی و اصلی کنکور قرار دادهاند.
تاثیر آزمونهای آزمایشی
تاثیر آزمونهای آزمایشی در موفقیت کنکور سراسری طی این سالها بسیار زیاد بوده و به همین دلیل هم هر ساله به تعداد داوطلبانی که تمایل دارند پیش از شرکت در کنکور در این نوع آزمونها شرکت کنند افزوده میشود. داوطلبانی که در این آزمونها شرکت میکنند هر کدام دلایل خاص خود را دارند که به ویژگیهای شخصیتی، شخصی و مطالعاتی آنها باز میگردد.
کسب تجربه برای آزمون کنکور
یکی از مهمترین مواردی که اهمیت آزمون آزمایشی را برجسته و پررنگ میسازد کسب تجربه برای کنکور است. همانطور که میدانید بسیاری از داوطلبان کنکور اطلاعات و دانش بسیار بالایی دارند. اما قادر به مدیریت آزمون نبوده و تجربه کافی برای این کار را به دست نیاوردهاند.
این عامل نیز سبب میشود تا به نتیجه مد نظر خود دست پیدا نکرده و با عدم موفقیت در کنکور مواجه شوند. در حالی که اگر این افراد حداقل در یک آزمون آزمایشی شرکت کرده و مهارت مدیریت آزمون را تجربه کرده بودند، شیوه برخورد با سوالات و تستها را میدانستند.
مهمتر از همه آمادگی جسمی و بدنی برای حضور در آزمون سراسری و انرژی کافی برای آن را به دست آورده بودند. چرا که قرار است شما چیزی در حدود ۴ ساعت از زمان خود را به آزمون مشغول شده و این مدت زمان طولانی نیاز به صرف انرژی و توان جسمی کافی دارد.
بسیاری از داوطلبان شرکت در آزمون سراسری از همان دقایق ابتدایی که بر روی صندلیها مینشینند احساس ناراحتی زیادی کرده و کم کم به درد در عضلات مختلف گرفتار میشوند. در چنین شرایطی نمیتوانید انتظار داشته باشید که تک تک سوالات را به دقت و با تمرکز کافی مطالعه کرده و سپس در ذهن خود به دنبال پاسخ صحیح برای آنها باشید.
برنامه راهبردی برای برنامهریزی مطالعاتی
با شرکت در آزمونهای آزمایشی یاد خواهید گرفت که چطور میتوانید مطالعات خود را سازماندهی کنید و با برنامهای منظم پیش بروید. چراکه در حالت معمول آزمونهای آزمایشی از یک برنامه جامع و راهبردی برای برنامهریزی مطالعاتی پیروی کرده و به شما کمک میکنند تا مطالعاتی دقیق و منظم داشته باشید. این موضوع نیز مسیر موفقیتتان را هموارتر خواهد ساخت.
مدیریت زمان سر جلسه آزمون
شاید مدیریت زمان سر جلسه آزمون را بتوان مهمترین دلیل اهمیت کنکور آزمایشی به شمار آورد. چراکه با این شیوه مدیریت یاد خواهید گرفت که باید وقت و انرژی خود را صرف پاسخگویی به سوالاتی نکنید که در مورد آنها هیچ اطلاعاتی نداشته و یا در حال حاضر پاسخی برای آنها پیدا نمیکنید.
در غیر این صورت مدت زمان آزمون تمام میشود و شما هنوز به بیشتر سوالات پاسخ ندادهاید. به این ترتیب حتی اگر شاگرد اول و ممتاز مدرسه خود هم باشید باز هم محکوم به شکست در آزمون سراسری خواهید بود.
یادگیری مدیریت استرس سر جلسه آزمون
بدون تردید کنکور سراسری یکی از مهمترین آزمونها برای هر فردی محسوب میشود و تاکیدات زیادی بر موفقیت در این آزمون وجود دارد. والدین، مربیان، معلمان و… به طور دائم موفقیت در این آزمون را به دانش آموزان توصیه و گوشزد میکنند.
از سوی دیگر داوطلبان نیز به طور مداوم دوستان و آشنایانی را مشاهده میکنند که سال و یا سالهای قبل در این آزمون پذیرفته شده و به دانشگاه راه یافتهاند. این عوامل استرسها و نگرانیهای بسیار زیادی را به دانش آموزان و کنکوریها وارد خواهد کرد و کافیست داوطلب آزمون سراسری با این استرسها وارد جلسه آزمون شود.
در چنین شرایطی شکست او در آزمون حتمی و صد درصد خواهد بود. چراکه این اضطرابها و نگرانیها به او اجازه نمیدهند تا مسیر صحیح را طی کند و از پس مدیریت جلسه آزمون خود بر آید.
در حالی که اگر داوطلب اهمیت کنکور آزمایشی را درک کرده و تاثیرات مثبت آن را در نظر داشته باشد به طور حتم در این آزمونها شرکت کرده و از این طریق از میزان دلهرهها و استرسهای خود کاسته است. حتی نشستن سر جلسه آزمون آزمایشی نیز نقش قابل توجهی در کاهش استرسهای بیشمار داوطلبان دارد.
سنجش و ارزیابی عملکرد و تحلیل روش مطالعه
بیشتر افرادی که در آزمونهای آزمایشی کنکور سراسری شرکت میکنند دلیل اصلی آن را سنجش دانش و اطلاعات و محک زدن و ارزیابی و تحلیل روش مطالعاتی خود میدانند. در حقیقت یک آزمون آزمایشی شبیهترین موقعیت را به جلسه کنکور سراسری ترسیم کرده و سوالاتی مشابه با پرسشهای طرح شده در آزمون سراسری دارد.
به همین دلیل داوطلبان با شرکت در آن میتوانند دانش و اطلاعات و یا حتی روش مطالعاتی خود را محک زده و آنها را تجزیه و تحلیل نمایند. بدین ترتیب روشهای غلط مطالعاتی خود را اصلاح نموده و به نقاط قوت خود تاکید و تمرکز داشته باشند.
محرک خارجی برای مطالعه منظم دروس
آزمونهای آزمایشی را میتوان نوعی محرک خارجی برای مطالعه منظم دروس به شمار آورد. در واقع برنامه درسی این آزمونها شما را وادار میکند تا مطالعه دقیق و مطابق با نظم و برنامهریزی داشته باشید. سپس سر جلسه آزمون حاضر شوید.
در واقع داوطلبان باید پیش از هر آزمون آزمایشی دروس و مباحثی را که در آن از آنها سوال میشود را به دقت مطالعه کرده و با آمادگی کافی سر جلسه امتحان حاضر شوند. در غیر این صورت با عدم موفقیت در آن روبرو خواهند شد. همین اجبار و محرک خارجی آنها را وادار کند تا طبق برنامه زمانبندی شده پیش بروند.
اگر این محرک خارجی و یا اجبار بیرونی وجود نداشته باشد ممکن است داوطلب یک روز انگیزه و انرژی کافی برای مطالعه دروس نداشته باشد، اما روز دیگر با انگیزه قوی درس بخواند و به این ترتیب فرصتها و مدت زمان بسیار زیادی را از دست بدهد.
مطالعه بیشتر: بهترین آزمون آزمایشی
جمعبندی درباره آزمون آزمایشی
بسیاری از داوطلبان کنکور سراسری از اهمیت آزمون آزمایشی و شرکت در آن غفلت کرده و به این ترتیب به عدم موفقیت خود در کنکور سراسری کمک میکنند. عدم موفقیت در آزمون سراسری نیز آسیبهای فراوانی را به همراه داشته و ممکن است انگیزه تحصیل را برای همیشه از داوطلبان بگیرد.
در این مقاله برخی از مهمترین مواردی که نقش و تاثیر آزمونهای آزمایشی را نشان میدهد بیان کردیم که از مهمترین این موارد میتوان به کسب تجربه برای شرکت در آزمون سراسری، برنامه راهبردی برای برنامهریزی مطالعاتی، مدیریت زمان، مدیریت استرس و…. اشاره کرد.
اگر شما هم تمایل به شرکت در آزمون سراسری داشته و اهمیت کنکور آزمایشی را درک کرده و در این زمینه تجربهای دارید و یا حتی هنوز به درستی نمیدانید که در آزمون آزمایشی شرکت کنید یا خیر به بخش کامنتها وارد شده و نظرات خود را با ما در میان بگذارید.