اشتباهی که اکثر داوطلبین کنکور تجربی دارند این است که نسبت به درس ریاضی بی توجه هستند و این دلیلی است که هر ساله افراد زیادی درس ریاضی را منفی میزنند. بهترین روش خواندن ریاضی برای کنکور تجربی را ما به شما آموزش میدهیم تا بدانید درس ریاضی گاهاً از زیست اهمیت بیشتری پیدا میکند.
شما کافی است یک مسیر مشخص و مطمئن را در پیش بگیرید و بدانید که چگونه «مطالب را در کلاس بهتر یاد بگیرید» «بازدهی مطالعه خود را در خارج از کلاس افزایش دهید» «نکات تست زدن را یاد بگیرید» «در خلاصهنویسی چه نکاتی را رعایت کنید» و «نسبت به بودجهبندیها آگاه باشید» با دانستن یک راهحل برای این چراییها موفقیت شما تضمینی است همراه ما باشید تا برای شما توضیح دهیم.
بهترین روش مطالعه ریاضی برای کنکور تجربی
در سالهای اخیر متقاضیان رشته تجربی بیشتر شدهاند و ظرفیت رشتههای خوب در دانشگاهها کاهش پیدا کرده است. در این بین اکثر دانشآموزان رشته تجربی برای بهدست آوردن رتبه خوب و قبولی در دانشگاههای معتبر تمام تمرکز خود را بر روی درس زیستشناسی میگذارند و به دلایل سختی و حجم سنگین مطالب کمتر به سراغ درس ریاضی میروند. شما اگر در پی پیدا کردن بهترین روش خواندن ریاضی برای کنکور تجربی باشید بسیاری از این چالشها قابل حل هستند، و میتوانید به راحتی از نیمی از داوطلبین رتبه بالاتری بهدست آورید.
برای بهدست آوردن رتبه عالی نباید نسبت به درس ریاضی بی توجه باشید. شاید ضریب درس ریاضی نسبت به زیستشناسی کمتر باشد اما آن چیزی که میتواند سکوی پرتاب شما باشد همین درس ریاضی است. شاید برای شما سؤال شود که چگونه ریاضی با ضریب کمتر از درس زیست میتواند اهمیت بالاتری از درس زیست داشته باشد؟
ما در مقاله روش مطالعه ریاضی برای کنکور تکنیکهای بیشتری را توضیح دادهایم و در این مقاله کنار شما هستیم تا بیشتر در رابطه با اهمیت درس ریاضی در کنکور تجربی صحبت کنیم و به سؤال «چگونه ریاضی کنکور تجربی را بخوانیم» پاسخ دقیقی بدهیم.
آیا درس ریاضی تاثیر بیشتری در رتبه شما خواهد داشت یا درس زیستشناسی؟
شاید برای شما قابل درک نباشد که چگونه درس ریاضی تاثیر بیشتری دارد، کافیست نگاهی به آمار و ارقام کنید تا خود متوجه این نکته شوید.
- 26 درصد از داوطلبین درس زیست را منفی میزنند.
- 50 درصد از داوطلبین درس ریاضی را منفی میزنند.
- 10 درصد از شرکت کنندگان درس زیست شناسی را بالای 50 درصد میزنند.
- 2 درصد از شرکت کنندگان درس ریاضی را بالای 50 درصد میزنند.
حال که به این آمار و ارقامها نگاه میکنید متوجه این مسئله میشوید که منفی زدن در درس ریاضی دو برابر درس زیستشناسی است. یعنی اگر شما مطالعه اصولی داشته باشید به راحتی میتوانید از 50 درصد داوطلبین موفقتر عمل کنید.
اگر شما فقط از بین 30 سؤال ریاضی در کنکور تجربی به 16 سؤال پاسخ دهید رتبه شما تغییر چشمگیری پیدا میکند و جز دو درصدیها خواهید بود که ریاضی را بالای 50 درصد میزنند. این در حالتی است که سؤالاتی که در کنکور تجربی از درس ریاضی طراحی میشوند خیلی سخت نیستند و در دسته بندی قابل حل به حساب میآیند. پس به جای کنار گذاشتن درس ریاضی به دنبال بهترین روش خواندن ریاضی برای کنکور تجربی باشید. ما در ادامه به شما کمک میکنیم تا بتوانید بهترین روش را پیدا کنید.
مطالعه بیشتر: ترتیب خواندن مباحث ریاضی کنکور
ضریب درس ریاضی در زیرگروههای رشته تجربی
شناخت ضریب درس ریاضی در زیر گروههای مختلف برای همه دانشآموزان بسیار اهمیت دارد؛ زیرا به شما یادآور میشود برای رسیدن به رشته موردعلاقه خود باید چقدر با تمرکز بیشتر درس ریاضی را مطالعه کنید.
زیر گروه یک: ضریب 2
زیر گروه دو: ضریب 3
زیرگروه سه: ضریب 3
زیرگروه چهار: ضریب 4
زیرگروه پنج: ضریب 3
بودجهبندی مباحث درس ریاضی در کنکور تجربی:
ریاضی کنکور نظام جدید رشته تجربی 21 فصل دارد. شما از پایه دهم تا دوازدهم هر سال 7 فصل ریاضی را مطالعه میکنید. یکسری از این مباحث اهمیت بیشتری دارند و در کنکور سؤالات بیشتری از این مباحث طراحی میشود. شناخت اهمیت هر مبحث به شما کمک میکند تا بدانید برای هر مبحث به چه میزان مطالعه و تمرین نیاز دارید. (اگر تمایل دارید در رابطه با نکات مربوطه اهمیت بودجهبندی ریاضی و درکنکور تجربی بیشتر بدانید وارد لینک شوید.)
مبحث | بودجه هر مبحث |
توانهای گویا و عبارات جبری | 1 سؤال |
هندسه | 2 سؤال |
لگاریتم و توابع نمایی | 2 سؤال |
مثلثات | 4 سؤال |
تابع | 4 سؤال |
حد و پیوستگی | 3 سؤال |
مقاطع مخروطی | 1 سؤال |
هندسه مختصاتی | 2 سؤال |
کاربرد مشتق | 3 سؤال |
ترکیبات | 2 سؤال |
احتمال | 2 سؤال |
معادله و نامعادله | 2 سؤال |
هندسه 1 غول سؤالات ریاضی کنکور تجربی
سؤالاتی که از درس ریاضی در کنکور تجربی طراحی میشود برخلاف زیستشناسی، سؤالاتی ساده و قابل پیشبینی هستند. اما غول بی شاخ و دم سؤالات ریاضی به درس هندسه اختصاص دارد. سؤالاتی که از درس هندسه طراحی میشوند بیشتر از آن که سخت باشند خلاقانه هستند.
اما به جرعت میتوان گفت که درس هندسه اصلاً درس سخت و پیچیدهای نیست. آن چیزی که هندسه را در ذهن دانشآموزان به غول بیشاخ و دم تبدیل کرده است، مباحث متنوع، فرمولهای زیاد و مطالب ناواضح کتاب درسی است.
با توجه به تمام نکاتی که گفته شد اکثر داوطلبین کنکور تجربی علاقهای به درس هندسه نشان نمیدهند. راهحل پیشنهادی ما برای این چالش، شرکت در یک کلاس آموزشی عالی درس هندسه است تا بتوانید به راحتی مطالب را یاد بگیرید و مهارت تستزنی خود را افزایش دهید. در باره روش مطالعه هندسه به صورت تخصصیتر توضیح دادهایم.
بهترین منابع یادگیری درس ریاضی برای کنکور تجربی
اگر بخواهیم با قاطعیت دو منبع معتبر برای درس ریاضی نام ببریم باید به کلاسهای آموزشی و کتاب درسی دبیرستان اشاره کنیم. البته مطالعه ریاضی از طریق کتاب درسی دبیرستان برای افرادی که پایه ضعیفی دارند و یا با بیان خشک و جدی کتاب ارتباط برقرار نمیکنند سخت و دشوار است. راهحل برای این افراد و افرادی که بیشتر به سبک سمعی و بصری مفاهیم را فرا میگیرند شرکت در کلاسهای آموزشی ریاضی است.
نکتهای که در این امر وجود دارد انتخاب یک کلاس ریاضی در سطح استاندارد است. شرکت در یک کلاس خوب راه را چندین برابر برای شما هموار میکند و آموزش را برای شما تسهیل میبخشد؛ زیرا شما در تمامی مراحل میتوانید از تجربیات و حمایتهای استادتون بهرهمند شوید.
مطالب هر سه پایه ریاضی بهم مرتبط هستند، سعی کنید کلاسی را انتخاب کنید تا استاد از سطح مبتدی تا پیشرفته مطالب را به شما آموزش دهد. در درس ریاضی درک صحیح و کامل مفاهیم، نکات، فرمولها و کاربردهایشان در فضای کلاس قدم اول است و تمرین و تکرار اصولی مطالب در خارج از کلاس قدم بعدی؛ سعی کنید کلاسی که انتخاب میکنید هر دوی این وجه را پوشش دهد.
در ادامه مطلب بیشتر در مورد این استاندارد ها و یادگیری در داخل و خارج کلاس بیشتر توضیح میدهیم.
بهترین روش خواندن ریاضی برای کنکور تجربی
استاد کرمی یادگیری ریاضی را به دو بخش عمده «داخل کلاس» و «خارج کلاس» تقسیم بندی کرده است؛ و مراحلی را برای هر بخش در نظر میگیرد که بازدهی یادگیری را افزایش دهد. سپری کردن گام به گام این مراحل باعث میشود تا در فضای کلاس تمامی مطالب را یاد بگیرید و اگر نیاز است رفع اشکال کنید. بعد از سپری کردن این بخش اول اگر به این طرح درس و نکاتی که در رابطه با مطالعه درس ریاضی برای کنکور تجربی پیشنهاد میدهند عمل کنید، مطالب در حافظه بلند مدت شما ثبت میشود و دیگر نیازی به حفظ کردن مطالب ندارید.
مراحل یادگیری در داخل کلاس
شما بعد از سپری کردن تمامی این مراحل حتی اگر پایه ضعیفی هم داشته باشید، تماماً مطالب و نکات مربوط به آن را یاد میگیرید و اگر نکتهای برای شما ابهام داشته باشد در فضای کلاس رفع اشکال میشود.
گام اول: یادگیری مفاهیم و نکات اولیه هر مبحث
گام دوم: حل چند سؤال تشریحی برای درک بهتر
گام سوم: حل تمامی تستهای سراسری بهصورت مفهومی
گام چهارم: دستهبندی مبحث و بیان نکات تستی مهم مبحث
گام پنجم: حل تستهای ایدهدار آزمونهای آزمایشی و تألیفی
مراحل یادگیری در خارج از کلاس
زمانی که تمامی مراحل بالا در کلاس درس برای شما اتفاق افتاد وارد مرحله دوم میشوید. در این مرحله شما باید با تمرین و تکرار مطالب بهصورت اصولی دوره آموزشی خود را تکمیل کنید. فراموش نکنید که بهترین اساتید هم نمیتوانند برای شما معجزه کنند. شرکت در یک کلاس خوب نیمی از راه است و رسیدن به موفقیت به تلاش شما نیز بستگی دارد.
گام اول: حل و بررسی همه سؤالات جزوه بدون مطالعه پاسخ سؤالات
گام دوم: حل تستهای آموزشی بدون در نظر گرفتن زمان
گام سوم: حل تستهای زماندار
دو تکنیک برای حل تستهای زمان دار ریاضی در کنکور تجربی
روش اول: 10 تست را از کمک تست به صورت زماندار بزنید سپس نتیجه آزمون را در دفتری یادداشت کنید و تحلیل کنید.
روش دوم: آزمونهای آزمایشی امسال و سالهای قبل موسسات مختلف را بزنید و درصد بگیرید.
نکاتی در رابطه با تست زدن
نکات و تکنیکهای بسیاری در رابطه با تستزنی درس ریاضی در کنکور تجربی وجود دارد که ما در این مقاله چندمورد از آنان را ذکر کردیم.
سؤالات تشریحی حل کنید: با حل و تمرین سؤالات تشریحی مهارت خود را افزایش دهید و فقط به تکنیکهای کنکوری بسنده نکنید. خیلی از سؤالات کنکور با تکنیکها قابل حل نیستند؛ پس سعی کنید مهارت خود را افزایش دهید.
لطفا به میزان لازم تست بزنید: در واقع تست زدن شما باید به گونهای باشد که تمام نکات، فرمولها و تکنیکهای تستزنی که در یک مبحث یاد گرفتید را پوشش دهد.
از پاسخ غلطی که بهدست میآورید نگران نباشید: اگر در مرحله اول همه تستها را اشتباه جواب دادین نگران و ناامید نشوید؛ در مرحله اول تست زدن بخشی از یادگیری است. هدف در این مرحله یادگیری نکات و روش حل هر تیپ سؤال است.
حتماً تستها را مرور کنید: چه تستهایی که درست جواب دادینن و چه تستهایی که پاسخ غلط به آنها دادی را دوباره مرور کنید تا نکاتی که در تست یا راه حل وجود دارد را خوب بهخاطر بسپارید.
اگر زمان زیادی را صرف تستی کردید علت آن را پیدا کنید: هنگامی که به مرحلهای رسیدید که برای حل تست زمان گرفتید ؛ اگر زمانی زیادی را صرف حل یک تست کردید حتما پیگیر این مسئله باشید ممکن است تسلط لازم را نسبت به مطلب بهدست نیاوردید.
بعد از هربار تست زدن خلاصهنویسی کنید: نکات در رابطه با تستها، تکنیکها و راهحل را در خاصه نویسی ذکر کنید تا در مرور بعدی تستها دچار چالش نشوید.
دامهای تستی را پیدا کنید: طراحان کنکوری برای راستی آزمایی از داوطلبین یکسری دامهای تستی طراحی میکنند؛ سعی کنید با تمرین و تکرار بسیار این دامها را پیدا کنید.
زمانی به سراغ تستها بروید که به تسلط نسبی رسیدید: نباید در گام اول به سراغ حل تست بروید، اول باید کتاب و تمرینهای کتاب را به خوبی بخوانید، بعد از آن جزوه را با دقت مرور کنید و تمامی تمارین جروه استاد خود را جل کنید سپس به سراغ تستهای کنکورهای سراسری سالهای اخیر بروید.
نکات پایانی در ارتباط با یادگیری درس ریاضی
- همانطور که قبلاً گفته شد در اولین گام کتاب دبیرستان را با دقت مطالعه و بررسی کنید و تمامی تمرینها را انجام دهید.
- مطالب را پایهای بخوانید تا بتوانید سرعت عمل خود را افزایش دهید.
- درس آن روز را همان روز مطالعه کنید و سعی کنید جزوه را باز نویسی کنید تا تمامی نکات، فرمولها و تمارین یکبار دیگر برای شما مرور شود.
- تمرین تشریحی را فراموش نکیند. تمرین تشریحی به شما کمک میکند تا
- بعضی از مطالب ریاضی مانند:« مثلثات، معادلات و نامعادلات، تابع، حد، کاربرد مشتق» زنجیروار هستند؛ در مطالعه این مباحث سعی کنید پیوستگی ایجاد کنید تا دچار چالش نشوید.
- بعد از مطالعه و تمرین مباحث حتماً خلاصهنویسی انجام دهید. این کار به شما کمک میکند تا مرور سریعتر و راحتتری داشته باشید.
بهترین روش خلاصه نویسی
اگر یک خلاصهنویسی خوب انجام دهید، زمان مرور مطالب و نکات آموزشی برای شما چندین برابر راحتتر خواهد شد و شما این امکان را برای خود فراهم میکنید تا قبل از فرا رسیدن زمان کنکور مطالب خود را بارها و بارها مرور کنید.
در درسهایی مانند درس ریاضی که ساختاری خشک و جدی دارد هر فرد باید بهترین روش برای خود را پیدا کند اما در مجموع چند نکته است که اگر این نکات را رعایت کنید، خلاصهنویسی شما ارزش و اعتبار بیشتری خواهد داشت.
- زمانی که توضیحات لازم در رابطه با هر مبحثی را نوشتید، ذکر کنید که از هر مبحث چه تیپ سؤالاتی مطرح میشود.
- قبل از خلاصهنویسی چندین بار جزوه را مطالعه کنید شاید در این بازه زمانی خیلی از نکات به حافظه بلند مدت شما سپرده شدند.
- سعی کنید خلاصهنویسی همانطور که از نامش پیداست باید کوتاه باشد از زیاده گویی در خلاصهنویسی بپرهیزید تا مرور و دسترسی برای شما آسان باشد.
- فراموش نکنید که اگر در حل تست آن مبحث با نکته کلیدی روبهرو شدید حتما آن را ذکر کنید.
اگر به دنبال یک خلاصه نویسی عالی هستید به این چهار نکته بسنده نکنید و توضیح کاملتر را در مقاله روش خلاصه نویسی ریاضی برای کنکور بخوانید.
شرکت در آزمونهای شبیه ساز کنکور تجربی
شرکت در آزمونهای شبیهسازکنکور به شما کمک بسیاری میکند از این جهت که هم خوانش مرتبتری خواهید داشت و هم با یک ارزیابی اصولی و نزدیک به معیارهای کنکور نقاط ضعف و قدرت خود را خواهید شناخت.
سعی کنید مطالعه درس ریاضی خود را به گونهای طراحی کنید تا با آزمونهای شبیهساز کنکور هماهنگ باشد تا ارزیابی شما در هر سطح مشخص شود.
جنبه مثبت دیگری که شرکت در این آزمونها برای شما دارد این است که بیشتر با شرایط کنکور آشنا میشوید و در هنگام شرکت در جلسه کنکور تجربی استرس کمتری را تجربه میکنید.
بعد از هر آزمون حتماً نتایج آزمون را تحلیل کنید. به دلیل آن که اکثر داوطلبین در این آزمونها شرکت میکنند شما میتوانید نتایج این آزمونها را متر و معیار خوبی برای شناخت سطح دانش خود در درس ریاضی قرار دهید.
جمع بندی
انتخاب روش مطالعه ریاضی کنکور تجربی به شما این امکان را میدهد تا به راحتی از رقیبان خودتان پیشی بگیرید و به موفقیت نزدیکتر شوید. به طور کلی اگر یک کلاس و استاد خوب را همراه خود داشته باشید تا در هر دو فرایند شما را همراهی کند بازدهی شما در یادگیری درس ریاضی افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.