مصاحبه دکتر کرمی با آقای محمد فرجی رتبه 24 منطقه 3 کنکور تجربی سال 1403

محمد فرجی، دانش‌آموز برتر رشتۀ تجربی و رتبه 24 منطقه 3 از شهرستان خلخال است که در کلاس‌های آنلاین دکتر کرمی شرکت کرده بود. حالا محمد، داستان موفقیت خود را با ما به اشتراک می‌گذارد و به قول معروف هرچه که دارد را روی داریه می‌ریزد. او با استفاده از مشاوره‌های تخصصی، برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از کتاب‌های کمک‌درسی، مسیر درخشانی را در کنکور طی کرده است.

فهرست مطالب

معرفی رتبه 24 تجربی + درصدهای کنکور و نمره نهایی

سلام. محمد فرجی هستم، رتبه 24 رشتۀ تجربی منطقۀ سه، از شهرستان خلخال و استان اردبیل. درصد ریاضیم در کنکور اردیبهشت حدود 79 درصد و در کنکور تیر 69 درصد بود. امتحان نهایی رو هم نمره 20 گرفتم.

ریاضیت قبل از دبیرستان چطور بود و چجوری ریاضی می‌خوندی؟

راستش من خوشبختانه مادرم دبیر ریاضی هستن و از همون ابتدا با من در درس ریاضی کار می‌کردن. علاوه بر این، برای قبولی در مدارس تیزهوشان که ریاضی نقش پررنگی داره، من از همون دوران ابتدایی مطالعه جدی در این درس داشتم.

از طرفی، من از پایۀ دهم درس خوندن رو به‌صورت جدی شروع کردم. البته نه به‌صورت کنکوری، اما ریاضی رو همیشه جدی می‌گرفتم. می‌دونستم که ریاضی یک درس بلندمدت هست و نیاز به تلاش مداوم داره. هر چقدر دهم و یازدهم رو قوی‌تر کار کرده باشی، سال کنکور مسیر راحت‌تری داری، و به همین خاطر من این پایه‌ها رو خیلی قوی کار کردم.

من به مرور روش‌های مختلفی رو امتحان کردم تا بهترین شیوه رو پیدا کنم. به این نتیجه رسیدم که یادگیری مفهومی در ریاضی خیلی مهمه، مخصوصاً در کنکورهای نظام جدید که دیگه مانور زیادی روی روش‌های تستی نیست. اوایل با درسنامه‌ها پیش می‌رفتم، اما وقتی با کلاس‌های آنلاین آشنا شدم، متوجه شدم که دیدن ویدیوهای آموزشی و شرکت در کلاس‌های استادهای حرفه‌ای، تأثیر بسیار بیشتری داره.

بین کلاس آنلاین و حضوری، کدوم رو ترجیح می‌دی؟

من در شهری بودم که امکان برگزاری خیلی از کلاس‌های حضوری وجود نداشت، اما حتی اگر این امکان هم وجود داشت، باز هم کلاس آنلاین رو انتخاب می‌کردم. کلاس‌های آنلاین برای من صرفه‌جویی در زمان می‌کرد و بازدهی بیشتری داشت.

چه آزمون‌هایی شرکت کردی و چه ویژگی‌هایی داشتن؟

به نظر من هم برای کسب رتبه‌های بالا، آزمون‌ها اهمیت بیشتری از کتاب‌ها دارن. برای درس ریاضی، اکثر آزمون‌های معتبر رو شرکت کردم، به‌علاوه آزمون تک درس‌های شما. آزمون آلفا سبک معقولی داشت و سوالاتش به سوالات کنکور خیلی نزدیک بودن.

من به این نتیجه رسیدم که دیدن ویدئوهای آموزشی بهتر از درسنامه خوندنه. دوستانم و رتبه‌های برتر شما رو برای درس ریاضی به من معرفی کردن. کلاس‌های جامع گروه پیشرفته و کلاس‌های آمادگی برای امتحانات نهایی رو شرکت کردم. همچنین در زمان جمع‌بندی، در تمام کلاس‌های شما حاضر بودم و آزمون‌های آلفا رو هم شرکت کردم.

شده تا حالا در آزمون‌ها شکست بخورید و برای مدتی از درس خوندن دور بشید؟

توی پایۀ دهم ریاضی رو کار می‌کردم ولی نه به صورت کنکوری، در حد نیاز. روزهایی که مدرسه نمی‌رفتم، حدود هفت تا هشت ساعت درس می‌خوندم. در پایۀ دوازدهم چون مدرسه کمتر می‌رفتم، زمان مطالعه‌م هم بیشتر شد.

در پایۀ دوازدهم مدرسه بریم یا نریم؟

به نظرم این موضوع بستگی به شرایط شخصی داره. من بیشتر توی خونه مطالعه می‌کردم و زمان مطالعه‌م حدود 10 تا 12 ساعت در روز بود. برای درس ریاضی هم به صورت جدی روزانه سه ساعت وقت می‌گذاشتم.

من معتقدم که هوش به تنهایی کافی نیست و تلاش مداوم نیاز داره. رتبۀ زیر صد و هزار فقط با تلاش به دست میاد. به نظر من، هوش شاید سی درصد کار رو پیش ببره، ولی اگه در درسی استعداد نداری، باید تلاشت رو بیشتر کنی. منم معتقدم که نتیجۀ نهایی رو فقط تلاش مستمر می‌ده.

هدف آدم کنکور اردیبهشت باشه یا تیر؟ پیشنهادت برای بعد از عید چیه؟

به خاطر بازه زمانی جدید کنکور اردیبهشت، امتحانات نهایی، و کنکور تیر ماه، چالش‌های جدیدی برای مدیریت زمان به وجود اومده. به نظرم کنکور اردیبهشت گزینه بهتریه. اگر هدف اصلی کنکور اردیبهشت باشه، می‌تونیم با آرامش بیشتری در امتحانات نهایی شرکت کنیم. پیشنهاد می‌کنم بچه‌ها کنکور اردیبهشت رو هدف اصلی خودشون قرار بدن و اگر نتیجه دلخواه رو نگرفتن، برای کنکور تیر هم فرصت دارن.

چون نتیجه‌ای که از کنکور اردیبهشت گرفتم خوب بود، تمرکزم رو بیشتر روی امتحانات نهایی گذاشتم، به‌خصوص در دروس عمومی که کمی کمتر کار کرده بودم. سعی کردم برای درس‌های حفظی مثل دینی و سلامت و بهداشت وقت بیشتری بذارم. برای درس‌های تخصصی مثل ریاضی، چون برای کنکور خونده بودم، تقریباً آماده امتحان نهایی هم بودم.

بعد از امتحانات نهایی، دوباره به سراغ کنکور تیر رفتی؟

بله، بعد از اتمام امتحانات نهایی بیشتر تمرکزم روی جمع‌بندی و آزمون‌های جامع بود.

من دوره نهایی رو هم توی دوره‌های شما شرکت می‌کردیم که بیشتر حالت جمع‌بندی دارن و نسبت به کنکور راحت‌ترن.  ما می‌دونستیم که برای یادگیری مطالب جدید نیازی به این کلاس‌ها نیست. بیشتر به‌عنوان راهنما به این کلاس‌ها می‌رفتیم تا روش حل تشریحی سوالات رو هم از زبان استاد بشنویم. هدفم این بود که به روش‌های حل سوالات نظم و چهارچوب بدم.

چه کاری رو اگر برگردید عقب باز هم انجام می‌دید و چه کاری رو نه؟

اگر برمی‌گشتم عقب، حتماً از پایه دهم در کلاس‌های آنلاین شرکت می‌کردم و در سال دوازدهم بیشتر تمرکزم رو روی تست‌زنی می‌گذاشتم. همچنین، سعی می‌کردم خودم رو از حواشی و رقابت‌های غیردرسی دور نگه دارم. رقابت خوبه اما نباید درگیر مسائل غیرمفید شد.

حرف آخر اگه چیزی مونده بگو

اول از خداوند تشکر می‌کنم و بعد از پدر و مادرم که همیشه حمایتم کردند. از برادرم که در این سه سال مشاور من بود و کمک بزرگی بهم کرد. و همچنین از تمامی اساتید و مؤسسه آلفا که صادقانه برای ما زحمت کشیدند.

به بچه‌ها همیشه می‌گم که بهترین مشاورها کسانی هستن که تازه کنکور رو پشت سر گذاشتن و می‌تونن بهترین راهنمایی‌ها رو به شما بدن. امیدوارم که همه بچه‌ها روزبه‌روز موفق‌تر بشن و بهترین‌ها رو برای همگی آرزو می‌کنم.

تجربه محمد فرجی، شما و رتبه دو رقمی در کنکور!

در این گفت‌وگو با یکی از دانش‌آموزان موفق کنکور، به بررسی روش‌های مطالعاتی، اهمیت آزمون‌های آزمایشی، و مدیریت زمان در دوران حساس آمادگی برای کنکور و امتحانات نهایی پرداختیم. تجربیات این دانش‌آموز نشان می‌دهد که برنامه‌ریزی دقیق، بهره‌گیری از کلاس‌های آموزشی مؤثر، و تمرکز بر آزمون‌های آزمایشی، نقشی اساسی در کسب نتایج مطلوب ایفا می‌کنند.

همچنین، انتخاب کنکور اردیبهشت به عنوان هدف اصلی و استفاده از کنکور تیر به عنوان یک فرصت اضافی، می‌تواند استراتژی مؤثری باشد. تلاش مستمر، دور شدن از حواشی و حمایت خانواده و مشاوران هم از عوامل موفقیت در این مسیر پرچالش هستند.

دیدگاهتان را بنویسید