روش مطالعه هندسه تحلیلی ویژه کنکور 1403
اکثر دانشآموزان به دلیل حجم زیاد مطالب، طولانی بودن راهحلها و وقتگیر بودن مطاللعه درس هندسه تحلیلی و… غیره دل شادی از این درس ندارند و مطالعه این درس را رها میکنند. در صورتی که مطالب درسی هندسه تحلیلی بسیار آسان است و راهحل تضمینی برای این چالشها وجود دارد.
ما در این مقاله به روش مطالعه هندسه تحلیلی پرداختیم تا با ذکر نکات و طرح درسهایی به شما کمک کنیم تا بتوانید به راحتی مسیر مطالعه این درس را پیدا کنید.
بی شک هر درسی روش مطالعه خاص به خود را می طلبد و باید برنامهریزی خاصی برای هر درس داشته باشید. ما در مقاله روش مطالعه ریاضی برای کنکور بهصورت جامع و کامل به این نکات پرداختهایم و نکاتی را که در این مقاله برای شما بیان میکنیم خاص درس هندسه تحلیلی است؛ پس با ما همراه باشید تا بتوانید بهص.رت اصولی این درس را مطالعه کنید و موفقیت چشمگیری در این درس بهدست آورید.
چالشها و راهحلهای درس هندسه تحلیلی
اگر بخواهیم به صورت ویژه درس هندسه تحلیلی را بررسی کنیم به چند چالش اصلی میرسیم که باید راهحل مناسبی برای آنان در نظر بگیرید.
محاسبات طولانی: محاسبات طولانی یکی از اصلیترین چالشهای این درس است زیرا در زمان حل سؤال ممکن است دانشآموز اشتباهی کند و پاسخی غلطی برای سؤال پیدا کند در صدرتی که راهحل مناسبی را در نظر گرفته است.
شما برای حل این چالش باید تلاش کنید که تمرین و تکرار بسیاری در این درس داشته باشید تا هم ضریب خطا خود را کاهش دهید و هم سرعت عمل خود را در حل سؤالات افزایش دهید.
حجم سنگین مطالب و فرمولها: روابط، فرمولهای مهم، نکات و ویژگیهایی که شما باید از این کتاب درسی به یاد داشته باشید تا بتوانید از پس حل سؤالات برآید کم نیستند و اگر راهحل مناسب برای این مسئله پیدا نکنید در مطالعه این درس سردرگم میشوید.
شما با انجام خلاصهنویسیهای اصولی، رسم نمودارها، دستهبندی مباحث و روش باثبات فرمولها و روابط مرور و یادگیری را برای خود تسهیل میبخشید.
سؤالات متنوع هندسه تحلیلی: خیلی از مباحث درس هندسه تحلیلی در سالهای اخیر تکرار و یا از تمارین و مثالهای کتاب الگو برداری شدهاند؛ پس مطالعه و تحلیل کنکور سالهای قبل را در دستور کار خود ققرار دهید تا به دیدگاه کلی از مباحث برسید.
مطالعه فصل به فصل: این یک راه اصولی برای مطالعه درس هندسه تحلیلی است زیرا تا زمانی که دانشآموز به تسلط کافی از درس هندسه تحلیلی نرسیده به سراغ فصل بعدی نمیرود و روند تثبیت مطالب و یادگیری به صورت پلکانی سپری میشود.
یک نکته تکمیلی در رابطه با این موضوع این است که پس از مطالعه هر فصل حتماً تیت های مربوطه با آن فصل را حل و تحلیل کنید.
خواندن مفهومی یا حفظی: سعی کنید درس هندسه تحلیلی را مفهومی مطالعه کنید زیرا این کار نشد است که برای آزمون کنکور تمامی مطالب را حفظ کنید ولی اگر شما مطالب را مفهومی یاد بگیرید تمامی مفاهیم و فرمولها بهصورت طولانی مدت در ذهن شما نقش میبنند.
گام اول برای مطالعه مفهومی شرکت در یک کلاس خوب است تا بتوانید از دانش استاد خود به اندازه کافی بهرهمند شوید. در ادامه این مقاله بیشتر در این باره توضیح میدهیم.
بهترین روش یادگیری درس هندسه تحلیلی:
بعضی از دروس مانند هندسه تحلیلی اگر توسط استادی خبره آموزش داده شود مراحل یادگیری دانشآموز بسیار تسهیل میشود و با چالش کمتری این در را مطالعه میکند. استاد کرمی باتوجه به تجربه زیادی که در تدریس درس هندسه تحلیلی دارد یادگیری و آموزش این درس را به دو بخش کلی یادگیری در فضای داخلی کلاس و فضای خارجی کلاس تقسیمبندی میکند.
در این طرح درسی که استاد کرمی ارائه میدهند.
نکات هر فصل هندسه تحلیلی
فصل اول: بردار
شما در این با تعاریف، خواص و ویژگی بردارها آشنا میشوید و یاد میگیرید ضرب داخلی، ضرب خارجی، و ضرب مختلط و صرب سهگانه برداری چه عملکردی خواهند داشت. نکته بسیار مهم این فصل برای شما این است که نحوه ارتباط بین خواص هندسی و خواص تحلیلی بردارد را درک کنید. باید بتوانید روابطی که به مختصات مربوط است یا مربوط نیست را به هم ارتباط دهید.
فصل دوم:
تمرین تستهای هندسه تحلیلی:
همان طور که در طرح درس استاد کرمی گفته شد بهتر است تستهای در دو بخش تقسیم کنید:
بخش اول تستهای آموزشی: هدف شما از حل این تستها باید این باشد که مطالبی که یاد گرفتهاید را مورد بررسی قرار دهید و کاردبرد دقیق فرمولها را در حل تستها متوجه شوید. به طور کلی در این مرحله شما با سؤالات مبحث آشنایی پیدا میکنید.
پس این اشتباه را مرتکب نشوید که در این مرحله به دنبال زمان گرفتند باشید. این مرحله برای اشتباه و آزمون و خطاست پس استرس نگیرید.
بخش دوم تستهای آزمونهای سراسری: در مرحله دوم شما وارد گامی میشوید که مطالب را یاد گرفته، به اندازه کافی مرور کردهاید و اشکلات خود را در آن مبحث رفع کردهاید. حال هدف شما از تست زدن باید این باشد که تسلط خود را بر مباحث بالا ببرید و سرعت و دقت خود را در حل مسائل بسنجید.
حل تستهای مفهومی و ایدهدار: در این مرحله شما تسلط بالایی بر مطالب دارید و تلاش دارید با تمرین بیشتر از پس سؤالات ایدهدار و ترکیبی کنکور برآیید. تبریک میگویم تلاش شما ستودنی است. لازم به ذکر است که سؤالات ایدهدار از زوایای پنهان کتاب درسی طرااحی میشوند و یا طراح با ترکیب چند نکته حل سؤال را برای شما چالش برانگیز کرده است ولی جای نگرانی نیست و با کمی تمرین و تکرار به راحتی این سؤالات را حل خواهید کرد.
چند نکته تکمیلی:
بهتر است بین تستهای آموزشی و سراسری فصله بگذارید.
قبل از آزمونهای آزمایشی حتماً تستهای تمرینی خود را مرور کنید.
تستهای آزمون کنکورهای سراسری مرجع مناسب و استانداردی هستند.
تستها را مرور کنید و اگر در حل تستی دچار چالش شدید علت را جویا شوید.
از تستها نکته برداری کنید و حتما در خلاصهنویسی خود ذکر کنید که از مبحث مربوطه چند تیپ سؤال طراحی میشود.